SE REALIZEAZĂ O IMPORTANTĂ ACTIVITATE DE PROMOVARE A CULTURII PERUANE ÎN MACEDONIA
07.01.2016
SE INAUGUREAZĂ EXPOZIȚIA FOTOGRAFICĂ QHAPAQ ÑAN ÎN TIMIȘOARA
29.01.2016

VIZITĂ LA AUTORITĂȚILE LOCALE DIN TIMIȘOARA

În data de 28 ianuarie, Ambasadorul Republicii Peru în România, José Antonio Arróspide-del-Busto, a făcut o vizită Primarului Timișoarei, domnul Nicolae Robu, și Consiliului Regional din Timiș.

La întrevederile menționate, Ambasadorul Republicii Peru a evidențiat dinamismul economic al Republicii Peru și posibilitățile de comerț pe care ni le oferă Acordul Multipartit cu Uniunea Europeană, precum și perspectivele unei colaborări în domeniul cultural și educațional.

Orașul Timișoara este înfrățit cu orașul Trujillo și mai multi peruani bursieri urmează cursuri la universitatea locală.

Autoritățile locale au explicat particularitățile economiei regionale (a doua cea mai importantă dupa București, centrată pe industria auto), organizarea sistemului de educație publică incluzând învățarea limbilor minorităților precum sârba, germana și maghiara, calitatea Universității Politehnice din Timișoara, precum și viata sa culturală intensă care a ajuns să o integreze listei scurte de orașe ce concurează pentru desemnarea capitalei europene a culturii din anul 2021.

Ambasadorul Republicii Peru a invitat personal autoritățile la ceremonia de inaugurare a expoziției fotografice Qhapaq Ñan, Marele Drum Incaș, care va fi deschisă publicului din 28 ianuarie până pe 17 februarie 2016, la galeria Helios, situată în centrul istoric al Timișoarei.

În ambele vizite, Ambasadorul Republicii Peru a fost însoțit de Ministrul Luis Castro Joo și de Consulul Onorific al Republicii Peru în Timișoara, Rufino Delgado Montenegro.

2016 01 28 visita auttoridades 1

2016 01 28 visita auttoridades 4