PROMOVARE CULTURALĂ ȘI TURISTICĂ LA FESTIVALUL AMBASADELOR DIN ROMÂNIA
06.09.2015
MESAJUL DOAMNEI MINISTRU DE RELAȚII EXTERNE, AMBASADOAREA ANA MARÍA LILIANA SÁNCHEZ DE RÍOS, CU OCAZIA ZILEI PERUANILOR CARE REZIDĂ ÎN STRĂINĂTATE
19.10.2015

SEMINAR DESPRE ALIANȚA PACIFICULUI ȘI OPORTUNITĂȚI DE AFACERE ÎN ROMÂNIA

În 16 octombrie s-a realizat “Seminarul despre Alianța Pacificului și Oportunități de Afacere”, organizat de Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România și de Ministerul de Afaceri Externe (MAE). Acest eveniment s-a bucurat de participarea reprezentanților comunității de întreprinderi, liderilor camerelor bilaterale de comerț din România și funcționarilor Cancelariei române.

Ambasadorul Republicii Peru în Romania, Ambasador José Antonia Arróspide del Busto, în măsura în care țara noastra exercită Preșidenția Pro Tempore, a făcut o prezentare instituțională a Alianței Pacificului. Ulterior, reprezentanții Mexic, Columbia, Peru și Chile au realizat prezentări despre oportunitățile comerciale și de investiție din țările lor.

Ambasadorul Gabriel Gafița, Director MAE, Direcția America Latină si Caraibe, a anunțat ca România are intenția de a iniția procedurile care să conducă la obținerea statutului de observator în Alianța Pacificului. A adăugat că această decizie nu ar trebui să reflecte doar o activitate politică, ci și o decizie practică bazată pe interesul comunității de întreprinderi românești de a dezvolta o legătură economică mai mare cu țările din Alianța Pacificului.