VIZITĂ LA AUTORITĂȚILE LOCALE DIN TIMIȘOARA
28.01.2016
Mesajul Doamnei Doctor Eva Rivas pentru comunitatea peruană aflată în străinătate, cu ocazia acelei de-a 192 aniversare a Independenței Naționale
22.03.2016

SE INAUGUREAZĂ EXPOZIȚIA FOTOGRAFICĂ QHAPAQ ÑAN ÎN TIMIȘOARA

Continuând cu activitatea de răspândire a bogatului patrimoniu cultural al țării noastre, în data de 28 ianuarie s-a dus la bun sfârșit ceremonia de inaugurare a Expoziției Fotografice Qhapaq Ñan, compusă din 47 de fotografii ale diferitelor secțiuni ale Drumului Incaș din Peru și ale locurilor relaționate cu acesta, incluzând Caral, Chan Chan, Liniile Nazca, Choquequirao, Pachacámac și Machu Picchu. Expoziția fotografică Qhapaq Ñan va rămâne deschisă publicului timp de trei săptămâni, până în 17 februarie, în sediul galeriei Helios, localizată în centrul istoric al Timișoarei.

Expoziția menționată a fost prezentată anterior cu mare succes la Biblioteca Națională a României, în București, în decembrie anul trecut.

Cu această ocazie, Ambasada Republicii Peru în România s-a bucurat de colaborarea cu Consulatul Onorific al Republicii Peru din Timișoara și de facilitățile oferite de către Uniunea Artiștilor Plastici din Timișoara (UAPT), oraș apropiat de granițele cu Serbia și cu Ungaria.

La ceremonia de inaugurare, Ambasadorul Republicii Peru a evidențiat importanța, valoarea și funcția socială ale Drumului Incaș, însemnătatea sa în administrația generală și reprezentarea acestuia în integrarea diferitelor culturi precolumbiane, pe lângă calitatea sa de patrimoniu mondial recunoscut de UNESCO. A adăugat că Drumul Incaș este în vigoare și multe scări ale sale sunt bine păstrate, fiind de asemenea un punct turistic atractiv al țării noastre. La rândul său, Rufino Delgado, Consul Onorific al Republicii Peru în Timișoara, a exprimat că această expoziție caută să răspândească valorile ancestrale și istorice, precum și moștenirea culturală a civilizației incașe.

Numerosul public care a asistat a fost format din reprezentanții autorităților locale (Municipalitatea, Prefectura și Consiliul Regional), corpul consular, presa culturală, Radio-ul și Televiziunea din România și din studenți universitari.

2015 01 28 QN EN TIMISOARA 1

2015 01 28 QN EN TIMISOARA 2

2015 01 28 QN EN TIMISOARA 3