ZIUA PERUANILOR CARE LOCUIESC ÎN STRĂINĂTATE
01.11.2018
REFERENDUM 2018 – BROȘURĂ INFORMATIVĂ
13.11.2018

REFERENDUM 2018-ANUNŢ

În atenția comunității de conaționali cu reședința în această jurisdicție se informeaza ca pe data de 09 decembrie 2018 va avea loc un referendum național convocat de Președintele Republicii, pentru a se cunoaște opinia poporului peruan, cu reședința în Peru și în străinătate, în legătură cu următoarele teme:

  1. Înființarea Consiliului Național de Justiție, entitate care va înlocui Consiliul Național al Magistraturii (CNM), organism care se ocupă de numirea și ratificarea judecătorilor și procurorilor din Peru.
  2. Transparența în finanțarea partidelor politice peruane.
  3. Revenirea la bicamerism a congresului peruan.
  4. Interzicerea realegerii imediate a membrilor congresului peruan.

În acest sens, se emite atașat o circulară și anexele privind referendumul menționat cu mai multe informații legate de acest proces. Am aprecia dacă documentele în cauză vor fi citite cu atenție cu scopul de a vedea dacă cel care citește a fost ales membru al secției de votare.

Secția de votare se va instala la sediul Ambasadei Peru în România (strada Maior Gheorghe Șonțu nr. 10-12, etaj 3, apartament 10, Sector 1, București), de la ora 08.30 până la ora 16.00.

Vă rugăm, nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări, la adresa de e-mail: consuladodelperuenrumania@embajadaperu.ro.

Secția Consulară a Ambasadei Peru în România

Anexa 1 CIRCULARĂ

Anexa 2 Articolul 57 Motive de excludere

Anexa 3 CH-BELGRAD

Anexa 4 BUCUREȘTI

Anexa 5 CH-TIMIȘOARA

Anexa 6 CH-ZAGREB

Anexa 7 EL PERUANO