PARTICIPAREA AMBASADEI PERU LA SPECTACOLUL DE TEATRU ,,VLAICU VODĂ” DIN BUCUREȘTI
04.09.2018
PERU – ȚARĂ INVITATĂ DE ONOARE LA CEA DE-A TREIA EDIȚIE A FESTIVALULUI DE FILM LATINOAMERICAN ”PELICULA” DIN ROMÂNIA
24.09.2018

PROMOVARE CULTURALĂ ȘI TURISTICĂ ÎN CADRUL FESTIVALULUI AMBASADELOR “WORLD EXPERIENCE FESTIVAL” ÎN ROMÂNIA

În zilele de 8 și 9 septembrie 2018, în parcul Titan a avut loc un festival important de promovare culturală, la care au participat mai mult de 50 de entități, printre care s-au numărat ambasade, organizații internaționale și institute culturale internaționale cu sediu în București.

La standul peruan montat de Ambasada Peru a fost promovat turismul în țara noastră, fiind împărțite pliante în limbile română și engleză. În plus, au fost expuse diverse obiecte de artizanat și textile peruane care au atras atenția publicului numeros ce a participat la festival. La spectacolul muzical, care s-a desfășurat simultan cu acest eveniment, s-a prezentat grupul ”Sin Fronteras” care a interpretat piese de muzică tradițională andină din țara noastră. Se poate urmări o înregistrare cu spectacolul la următorul link: https://photos.app.goo.gl/HhV7AnoywRWjLaeWA

Pe de altă parte, la renumitul centru cultural ”Arcub” din această capitală, a avut loc o expoziție de instrumente muzicale din întreaga lume, la care Ambasada Peru a participat prin prezentarea de instrumente peruane ale conaționalului Itto Meza, artist care s-a stabilit în București. De asemenea, în aceeași locație, în data de 7 septembrie 2018, a fost prezentat filmul muzical peruan ”Locos de Amor”, cu subtitrare în limba română.

Aceste evenimente s-au realizat în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Ambasadelor “World Experience Festival 2018”, organizat de Asociația Escu (Educație, Societate, Cultură și Umanitate), sub auspiciile Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România, Fondului Cultural Național și Primăriei București.

București, 10 septembrie 2018