FESTIVALUL AMBASADELOR ”OPEN YOUR CULTURE” 2016
31.08.2016
PREZENTARE ÎN ROMÂNIA A DESTINAȚIILOR TURISTICE DIN PERU
14.09.2016

PROMOVARE CULTURALĂ ȘI TURISTICĂ ÎN CADRUL FESTIVALULUI AMBASADELOR DIN ROMÂNIA

În zilele de 2, 3 și 4 ale lunii în curs, în spațiul în aer liber al Centrului Expozițional Romexpo a fost găzduit un mare festival centrat pe teme culturale, care a beneficiat de participarea a mai mult de 40 de entități, printre care s-au numărat ambasade, organizații internaționale și institute culturale internaționale cu sediul la București.

La standul peruan, de care s-a ocupat Ambasada Peru, a fost promovat turismul către țara noastră, prin intermediul difuzării de videoclipuri și distribuirii de pliante în română și engleză. De asemenea, au fost expuse diverse produse de artizanat care au trezit interesul numerosului public prezent la festival. În cadrul spectacolului artistic și muzical, care s-a desfășurat paralel cu acest eveniment, s-a prezentat grupul ”Sin Fronteras” care a interpretat melodii tradiționale andine ale țării noastre.

Pe de altă parte, la studioul Muzeului Național al Țăranului, în zilele de 2 și 3 septembrie au fost proiectate filmele peruane “Doble juego” și “Pantaleón y las visitadoras”. În plus, în zilele de 3 și 4 ale acestei luni, Ambasada a organizat un atelier despre cultura peruană adresat copiilor și adolescenților, în care au fost oferite informații despre Caral, Sipán, Liniile Nazca, Imperiul Inca, flora, fauna, geografia și dansurile din Peru.

Aceste evenimente s-au desfășurat în cadrul ”Festivalului Ambasadelor”, organizat de Asociația ESCU (Educație, Societate, Cultură, Umanitate), sub auspiciile Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România, Administrația Fondului Cultural Național și Municipalitatea din București.

2016 09 06 festival embajadas foto 1

2016 09 06 festival embajadas foto 2

2016 09 06 festival embajadas foto 4

2016 09 06 festival embajadas foto 6

2016 09 06 festival embajadas foto 7