FESTIVALUL AMBASADELOR “ONE WORLD” 2017
29.08.2017
FESTIVALUL DE FILM LATINO-AMERICAN “LA PELÍCULA”
12.09.2017

PROMOVARE CULTURALĂ ȘI TURISTICĂ ÎN CADRUL FESTIVALULUI AMBASADELOR DIN ROMÂNIA

În zilele de 9 și 10 septembrie 2017, Parcul Titan a găzduit unul dintre cele mai mari festivaluri de difuziune culturală, cu participarea reprezentanților a peste 50 de entități, printre care s-au numărat ambasade, organisme internaționale și instituții culturale internaționale cu sediul în București.

În standul peruan montat de Ambasada Peru a fost promovat turismul în țara noastră, prin intermediul prezentării de videoclipuri și distribuirii de pliante în limbile română și engleză. În plus, s-au prezentat diverse exponate de artizanat peruan care au atras atenția numerosului public ce a vizitat acest festival. În spectacolul muzical, ce s-a desfășurat paralel cu acest eveniment, s-a prezentat grupul ”Sin Fronteras” care a interpretat cântece din muzica tradițională andină a țării noastre.

Pe de altă parte, Ambasada Peru a participat la expoziția colectivă de fotografii cu costume tradiționale, prezentând costumele utilizate în cadrul sărbătorilor sfinților din Cusco și Puno, eveniment care s-a desfășurat la Grand Hotel du Boulevard. De asemenea, la Cinema Pro, în data de 10 septembrie 2017, a fost proiectat filmul peruan ”El destino no tiene favoritos”, care a fost subtitrat în limba română.

Aceste evenimente s-au realizat în cadrul celei de-a treia ediții a ”Festivalului Ambasadelor”, organizat de Asociația Escu (Educație, Societate, Cultură și Umanitate), cu patronajul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România, Administrației Fondului Cultural Național și Primăriei Municipiului București.

București, 11 septembrie 2017