A FOST LANSATĂ TRADUCEREA ÎN ROMÂNĂ A COLECȚIEI DE POEZII A UNUI AUTOR PERUAN
15.09.2017
AMBASADORUL REPUBLICII PERU FACE O VIZITĂ PREȘEDINTELUI GRUPULUI PARLAMENTAR DE PRIETENIE CU REPUBLICA PERU
25.09.2017

PROIECȚII PERUANE ÎN CADRUL FESTIVALULUI DE DE FILM LATINO-AMERICAN ”PELICULA” DIN BUCUREȘTI

În cadrul celei de-a doua ediții a Festivalui de Film Latino-American ”Pelicula”, în data de 15 septembrie 2017, în urma colaborării cu Ambasada Peru în România, au fost proiectate doua producții cinematografice peruane: filmul muzical ”Locos de Amor”, în regia lui Frank Pérez Garland, și comedia ”Viejos Amigos”, de Fernando Villarán, care a fost cea mai votată de public. Ambele filme, subtitrate în română și engleză, au fost prezentate la Centrul Cultural Francez ”Elvira Popescu” din această capitală, cu sala plină, având public român și peruan și membri ai Corpului Diplomatic.

La sfarșitul proiecțiilor, s-a oferit o degustare de mâncare peruană și pisco sour pe terasa centrului cultural menționat mai sus, acompaniate de motive și muzică peruană.

Această a doua ediție a festivalului de Film Latino-American ”Pelicula” a inclus mai mult de 20 de producții cinematografice latino-americane din Argentina, Brazilia, Columbia, Chile, Cuba, Peru, Republica Dominicană, Uruguay și Venezuela. Filmele au fost proiectate la Institutul Francez ”Elvira Popescu”, la Institutul Cervantes și la Cinema Muzeul Țăranului. Ileana Cecanu, cineastă română și producătoarea Freealize, s-a ocupat de organizarea acestui eveniment.

București, 18 septembrie 2017