PREZENTARE ÎN ROMÂNIA A DESTINAȚIILOR TURISTICE DIN PERU
14.09.2016
CONSAGRACION DE IMÁGENES DE SANTOS PERUANOS EN BUCAREST
06.10.2016

PROIECȚIE DE FILME PERUANE ÎN CADRUL FESTIVALULUI DE FILM LATINOAMERICAN DIN BUCUREȘTI

În perioada 14-18 a lunii în curs, s-a desfășurat Prima Ediție a Festivalului de Film Latinoamerican din București ”Pelicula”, în cadrul căruia au fost prezentate 16 producții cinematografice latinoamericane ale țărilor cu Ambasade în România: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Peru, Uruguay și Venezuela. Porducțiile menționate au fost proiectate atît la Institutul Cervantes, cât și la Institutul Francez ”Elvira Popescu”.

În contextul evenimentului menționat anterior, în ziua de 15 a lunii în curs, cu sprijinul Ambasadei Peru, au fost proiectate două producții cinematografice peruane: drama ”Climas”, regizată de Enrica Pérez, și comedia ”A los 40”, de Bruna Ascenzo, subtitrate de această Misiune Diplomatică în limba română. Ambele lungmetraje au fost prezentate în Sala Auditorium a Institutului Cervantes din București, beneficiind de o recepție foarte bună și de elogii din partea audienței. Din audiență au făcut parte membri ai Corpului Diplomatic, critici de film, conaționali care locuiesc în București, personaje din mediul artistic local și publicul interesat de cinematografia din America Latină.

Dupa proiecția filmelor, Ambasada Peru a oferit celor care au asistat o recepție cu pisco sour și aperitive peruane în holul principal al Institutului Cervantes, unde de asemenea s-au împărțit pliante turistice despre Peru, atât în limba română, cît și în engleză.

București, 20 septembrie 2016.

2016-09-20-foto-2

 

2016-09-20-foto-3

Photo credit: Elena Păun (Didi)

Photo credit: Anna Copăcel Berza

Photo credit: Anna Copăcel Berza

2016-09-20-foto-5