WORKSHOP DESPRE CULTURA PERUANĂ ÎNTR-UN LICEU DIN BELGRAD
06.06.2017
NOUA ADRESĂ DE E-MAIL PENTRU SERVICIILE CONSULARE
20.06.2017

PREZENTARE DE FILME PERUANE ÎN CADRUL UNUI FESTIVAL CINEMATOGRAFIC ÎN SPANIOLĂ ÎN SERBIA

În zilele de miercuri, 31 mai 2017, și joi, 1 iunie 2017, la Centrul Cultural din Belgrad, Serbia, unul dintre spațiile cele mai reprezentative ale capitalei menționate, au fost prezentate filmele peruane ”A los 40” și ”Climas”, în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalul Cinematografic în Spaniolă din acest oraș, numit ”Hispanometraje” (Spanski Meter, în limba sârbă). Trebuie menționat că ambele producții cinematografice, ca și traducerile lor în limba sârbă, au fost oferite de către Ambasada Peru în Serbia.

Festivalul menționat este organizat în fiecare an de către Institutul Cervantes din capitala amintită mai sus și în acest an s-a desfășurat între 21 mai și 1 iunie, beneficiind de participarea a 17 producții cinematografice din Peru, Spania, Argentina și Mexic, în afară de proiecția de scurtmetraje și documentare și prezentarea cântăreței spaniole Ana Belén, în calitate de invitat special.

În acest sens, se informează că Ambasada peruană a participat la sesiunea de închidere a acestui festival, când a fost proiectată pelicula ”Climas”, a regizoarei peruane Enrica Pérez. Înainte de prezentarea acestui film, Ambasada a oferit un discurs în care s-a evidențiat bogăția culturală și istorică a statului Peru, reflectate în calitatea și varietatea industriei cinematografice, ale cărei producții înregistrează o continuă creștere și care au meritat premii internaționale importante în ultimii ani.

Belgrad, 06 iunie 2017