COMUNICAT NR.2/2013: LEGEA REINTEGRARII ECONOMICE ȘI SOCIALE PENTRU EMIGRATUL REÎNTORS.
10.04.2013
VARGA LLOSA A PRIMIT TITLUL DE HONORIS CAUSA ÎN ROMÂNIA
24.05.2013

PERU SI TURCIA AJUNG LA UN ACORD ÎN CEEA CE PRIVEȘTE RENUNȚAREA COMUNĂ LA VIZE.

Ministerul de Relații Externe al Republicii Peru are onoarea de a informa opinia publică că pe data de 13 a acestei luni, Guvernul Turciei a comunicat în mod oficial acestei Cancelarii încheierea procesului de ratificare al Acordului dintre Guvernul său și Guvernul Republicii Peru în ceea ce privește renunțarea de comun acord la vize.

În acest sens, și luând în considerare articolul 16 al mai sus menționatului instrument internațional, acesta va intra în vigoare începând cu ziua de 11 iunie al anului curent.

Acordul despre scutirea comună de vize dintre Peru și Turcia va facilita călătoriile cetățenilor peruani în această țară, care vor fi scutiți de formalități pentru obținerea vizei de călătorie în Turcia. De asemenea, se așteaptă ca intrarea în vigoare a acestui instrument internațional să fomenteze turisumul și să contribuie la consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

Inscrierea în prezentul Conveniu face parte din politica noastră externă și în același timp stimulează turismul și caută eliminarea necesității unei vize pentru conaționalii noștrii cu scopul de a facilita călătoriile internaționale.

Lima 14 mai 2013