PRÂNZ DE AFACERI ÎN ONOAREA CANCELARULUI BOGDAN AURESCU
16.04.2015
“Mai Peruan Decât…”
07.05.2015

PERU ȘI ROMÂNIA SE LANSEAZĂ CA ASOCIAȚI STRATEGICI

Cu scopul de a consolida dialogul bilateral, Directorul General European al Ministerului de Relații Externe Peruan, Ambasador Amador Velásquez; și Directorul General al Americilor și al Caraibe, al Cancelariei române, Ambasador Gabriel Gafița, au condus cel de-al III-lea Mecanism de Consfătuiri Politice Peru-România, ce a avut loc în 27 aprilie 2015 la sediul Palatului Torre Tagle, în Lima, cu participarea diplomaticilor și a funcționarilor ambelor state.

Pe parcursul întâlnirii de afaceri, s-a evidențiat bunul nivel de relații bilaterale și interesul comun pentru a consolida integrarea menționată în aspectul politic, economic și de cooperare. În acest sens, Ambasadorul Velásquez a subliniat importanța de a mări volumele comerțului bilateral, în baza Acordului Comercial Multipartit dintre Peru și Uniunea Europeana  (UE), precum și de a întări legăturile culturale și educative care să permită un mai bun interschimb și o mai bună cunoaștere între cele două țări.

În urma dialogului politic s-a hotărât stabilirea unui grup de lucru, care va fi responsabil de schițarea unei ”Foi de Rute‟ pentru a mări comerțul și investițiile;  care să verifice, epureze și actualizeze baza juridică legală; pe lângă evaluarea și recomandarea unor activități unite împotriva traficului ilegal de droguri, incluzând posibilitatea de a identifica Lima ca sediu al unei viitoare reprezentații regionale în această chestiune.

Rămâne să se sublinieze că proiectele stabilite între ambele state susțin viabilitatea ridicării statutului acestora de la asociați economici la asociați strategici.

2015 04 27 CONSULTAS PERU RUMANIA FOTO 1