PREZENTAREA SCRISORILOR DE ACREDITARE PREȘEDINTELUI BOSNIEI ȘI HERȚEGOVINEI
05.12.2017
AMBASADORUL REPUBLICII PERU ÎN ROMÂNIA EFECTUEAZĂ O VIZITĂ DE LUCRU LA TIMIȘOARA
18.12.2017

PARTICIPAREA PERU LA SEMINARUL INTERNAȚIONAL PRIVIND VIOLENȚA ÎMPOTRIVA FEMEILOR ORGANIZAT ÎN ROMÂNIA

În data de 11 decembrie 2017, în România a fost organizat seminarul internațional ”A vedea, a numi, a elimina violența împotriva femeii”, ca parte a activităților pentru Ziua Internațională împotriva violenței asupra femeii, care se sărbătorește pe data de 25 noiembrie a fiecărui an.

În timpul prezentării sale, doamna Ambasador a Republicii Peru a subliniat normativa națională care protejează femeia în fața cazurilor de violență, ca și rolul activ pe care îl are Peru în această problemă în cadrul forurilor internaționale.

De asemenea, a fost subliniată campania denumită“NiUnaMenos”, care a avut un impact important asupra societății peruane, și a fost proiectat videoclipul prezentării candidatelor la Miss Peru 2017, care au câștigat notorietate internațională expunând în cadrul evenimentului respectiv statisticile peruane privind această temă.

Evenimentul, organizat de Ambasada Franței în România, a avut loc la Universitatea din București, cu participarea studenților, funcționarilor și reprezentanților societății civile, printre alții. De asemenea, au participat ca purtători de cuvânt Secretarul de stat, directorul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați din România, Grațiela Drăghici; secretarul general al Misiunii Interministeriale împotriva violenței asupra femeii și traficului uman din Franța, Elisabeth Moiron-Braud; ca și doamnele Ambasadoare ale Republicii Peru, Suediei, Finlandei, Norvegiei, Algeriei și Libanului.

București, 15 decembrie 2017