AMBASADORUL MARIO LÓPEZ CHÁVARRI DEVINE NOUL MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE AL REPUBLICII PERU
04.10.2019
BROȘURĂ CU INFORMAȚII DESPRE COVID-19/CORONAVIRUS
05.03.2020

PARTICIPAREA PERU LA FESTIVALUL CULTURAL LATINO-AMERICAN DE LA MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE

În zilele de 3 și 4 octombrie 2019, Ambasada Peru în România a participat la prima ediție a Festivalului Cultural Latino-american de la Muzeul Național al Literaturii Române, care a avut loc în sediul istoric, în centrul Bucureștiului.  În afară de Peru, au participat Ambasadele Argentinei, Braziliei, Chile, Cuba, Mexic și Uruguay.

Printre activitățile puse la dispoziția a sute de participanți în timpul celor două zile, printre aceștia aflându-se personalități din lumea academică și culturală și publicul general, interesat de America Latină, s-au evidențiat recitalul de poezie latino-americană, unde au strălucit poeziile, în spaniolă și română, lui César Vallejo, Magda Portal și Javier Heraud. De asemenea, serata muzicală, în care artistul Itto Meza, conațional stabilit în București, a prezentat melodii andine, acompaniat de flaut și nai.

Vineri, 4 octombrie, scriitorul peruan Jorge Eduardo Benavides, braziliana Regina Drummond și argentinianul Andrés Herenhaus, au discutat despre legătura dintre literatura română și cea latino-americană, sub conducerea renumitului scriitor roman și traducător al lui César Vallejo, Dinu Flămând.

Festivalul a beneficiat de asemenea de o expoziție de obiecte, costume tradiționale, fotografii și cărți peruane, și, în ciclul de film, de proiecția documentarului ”De Ollas y Sueños”, realizat de Ernesto Cabello. La evenimentul de închidere, publicului i s-au oferit băuturi și mâncare din partea țărilor din regiune, printre acestea Pisco Sour, chicha morada și aperitive peruane.

București, 08 octombrie 2019