Zile libere- Sărbătoarea Națională
25.07.2014
S-a întâmplat în Peru: Delimitare Maritimă Peru-Chile
22.08.2014

MESAJ ADRESAT DE DOMNUL PREȘEDINTE AL REPUBLICII PERU, OLLANTA HUMALA TASSO, COMUNITĂȚII PERUANE DIN STRĂINĂTATE

Stimați compatrioți,

 

Am plăcerea de a mă adresa dumneavoastră cu ocazia celebrării celei de-a 193-a aniversare a Independenței noastre, zi în care aducem omagiu efortului și sacrificiului eroilor și precursorilor noștri. Această dată servește drept ocazie penru a reînnoi angajamentul nostru privind  democrația, integrarea socială, libertatea și pacea, care constituie condiții indispensabile pentru avansarea pe drumul către deplina dezvoltare umană și socială.

 

În acest sens rămâne de evidențiat rolul peruanilor și peruanelor rezidente în străinătate, dat fiind că aceștia reprezintă personaje principale și piese fundamentale pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare națională. Zi de zi conaționalii noștri realizează un enorm efort pentru a se consolida în societățile care îi gazduiesc, în timp ce fac mari sacrificii pentru a contribui la îmbunătățirea standardelor de viață ale familliilor sale și ale comunităților originare.

 

Pentru aceasta, profit de această ocazie pentru a va încuraja să continuați să faceți cele mai mari eforturi cu scopul de a avansa pe calea progresului și de a păstra întotdeauna rădăcina și legătura cu Peru, unde amintirea și prezența voastră, în ciuda distanței, rămân cu noi și ne servesc drept încurajare permanentă.

 

Aveți siguranța că Guvernul din Peru va vegha pentru continua dezvoltare a politicilor de promovare, asistență și protecție, precum și pentru îmbunătățirea permanentă a serviciilor consulare cu scopul de a asigura apărarea drepturilor voastre constant și de a contribui la integrarea voastră adecvată în țările în care locuiți.

 

În această zi atât de specială, vă transmit sincere mulțumiri pentru păstrarea și răspândirea culturii și a valorilor noastre în străinătate și, în același timp, reiterez angajamentul Statului peruan față de dumneavoastră.

 

Sărbători Naționale Fericite!

Peru să trăiască!

Vă mulțumesc.