VICECANCELARUL INAUGUREAZĂ FORUMUL “PERU-UNIUNEA EUROPEANĂ: DE LA ACORDUL COMERCIAL LA AFACERI EFECTIVE
19.06.2013
Cariere Profesionale și/sau Tehnice în manieră virtuală oferite de către Universitatea Norbert Wiener din Lima
23.09.2013

MESAJ ADRESAT DE CĂTRE DOMNUL PREȘEDINTE AL REPUBLICII PERU, OLLANTA HUMALA TASSO, COMUNITĂȚII PERUANE ÎN EXTERIOR, CU OCAZIA CELEI DE-A 192-A ANIVERSARE A INDEPENDENȚEI NAȚIONALE

Stimați compatrioți:

Am plăcerea de a mă adresa dumneavoastră cu ocazia sărbătoririi celei de-a 192-a aniversare a patriei noastre dragi. În această zi în care ne amintim de efortul și de sacrificiul strămoșilor noștri care au reușit independența națională, reînnoim, la rândul nostru, angajamentul nostru față de idealurile de libertate, democrație, pace și dezvoltare care au inspirat faptele voastre întru importanța iubitului nostru Peru.

Într-un context internațional care continuă să fie caracterizat de o criză economică severă, Peru a menținut creșterea economică și mai ales a atins reușite importante pentru a asigura integrarea socială și pentru a diminua sărăcia și inegalitatea, în așa fel încât toți peruanii să își exercite drepturile, să poată accede la serviciile publice de calitate și să fie capabili să profite de oportunitățile pe care creșterea economică ni le oferă.

Progresele evidente atinse în aria politicilor sociale, cele care constituie un angajament fundamental al guvernului meu, sunt în același timp rezultatul muncii perseverente a cetățenilor peruani, incluzând-o pe aceea a celor care se află în străinătate, cei care cu mult efort contribuie la beneficiul direct al familiilor sale, la creșterea economică a Peru-ului și a țărilor în care rezidă.

Sunt absolut conștient de sacrificiul enorm pe care îl faceți dumneavoastră fiind departe de familiile voastre, conviețuind cu culturi diferite, în căutarea bunăstării și a oportunităților pe care, în multe cazuri, nu le-ați avut în țara noastră. Dar azi, vă pot asigura, Peru se schimbă și are nevoie să continue să conteze pe sprijinul vostru valoros. De aceea, în martie anul trecut s-a aprobat Legea Nr.30001: “Lege a Reintegrării Economice și Sociale a Migrantului Reîntors”, destinată să faciliteze întoarcerea cetățenilor peruani care rezidă în străinătate prin intermediul unor încurajări tributare și de natură social-economică, în așa fel încât experiența și cunoștințele pe care dumneavoastră le-ați dobândit în străinătate să poată fi împărtășite și aplicate pentru a sprijini dezvoltarea națională. Celor care consideră că se vor reîntoarce, le urăm de pe acum bun venit în țara care are nevoie de ei.

Azi sărbătorim o aniversare în plus a independenței noastre naționale, reiterez angajamentul pe care îl are Statul peruan față de dumneavoastră și vă transmit mulțumirea mea profundă pentru a păstra și a răspândi valorile, cultura și peruanitatea noastră, toate care fac posibilă îndeplinirea mandatului celui mai nobil pe care îl avem ca cetățeni peruani: mărirea țării care ne-a văzut născându-ne.

Sărbători Naționale Fericite!

Peru să trăiască!