ATELIERE DE PREZENTARE CULTURALĂ ÎN LICEELE DIN BUCUREȘTI
22.04.2016
MASĂ ROTUNDĂ PRIVIND OPORTUNITĂȚILE DE INVESTIȚII ÎN PERU
25.05.2016

MARELE PREMIU SPECIAL DE POEZIE “MIHAI EMINESCU” 2016, DECERNAT POETULUI ARTURO CORCUERA ÎN ROMÂNIA

În cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc în data de 14 a acestei luni, în orașul Craiova, cunoscutului poet peruan Arturo Corcuera i-a fost decernat Marele Premiu Special de Poezie ”Mihai Eminescu” 2016.

Distincția menționată anterior, constând într-o diplomă, o medalie și o sculptură de argint, i-a fost înmânată de Prof. univ dr. Ion Deaconescu, președintele Academiei Internaționale ”Mihai Eminescu”, cel care a scos în evidență excepționala operă poetică a lui Arturo Corcuera, care a fost tradusă în numeroase limbi, inclusiv română. Deaconescu s-a referit la Corcuera ca la ”poetul cel mai cunoscut al continentului  sud-american, cu o voce lirică inconfundabilă”. În cadrul acestei ceremonii s-au citit poezii de Corcuera care au fost traduse în limba română, lectură care a fost urmărită de către public cu o atenție deosebită.

În aceeași ceremonie a fost premiat și Min Tae Yong, din Coreea de Sud, poet, profEsor, critic literar și traducător al Ingeniosului hidalgo Don Quijote de La Mancha, din spaniolă în coreeană.

Această ceremonie de premiere a încheiat cea de-a patra ediție a Festivalului Mondial de Poezie ”Mihai Eminescu”, desfășurat în perioada 10-14 mai în Craiova, care a cuprins diverse recitaluri de poezie și conferințe literare, inclusive lectură de poezii în centre educative din Craiova. În afara poeților premiați, la această ediție au participat, printre alții, Justo Jorge Padrón (Spania), Dante Maffia (Italia), Sreten Perovici (Muntenegru), Paskal Gilevski (Macedonia), Jeton Kelmendi (Albania), Rade Silijan (Macedonia), Fiona Sampson (Anglia)  y Ruth O’Callaghan (Regatul Unit).

2016 05 17 POESIA CORCUERA FOTO 1

2016 05 17 POESIA CORCUERA FOTO 2

2016 05 17 POESIA CORCUERA FOTO 3

2016 05 17 POESIA CORCUERA FOTO 4