PERU A PARTICIPAT LA TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN ZAGREB, CROAȚIA
08.12.2016
MODIFICAREA LEGII N° 30001, LEGEA DE REINSERȚIE ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ PENTRU MIGRANȚII CARE SE ÎNTORC ÎN ȚARĂ
27.12.2016

LANSAREA EDIȚIEI ÎN ROMÂNĂ A ROMANULUI ”CINCI COLȚURI”, AL SCRIITORULUI PERUAN MARIO VARGAS LLOSA

În data de 14 decembrie 2016, Ambasada Peru în România a participat la lansarea traducerii în limba română, de către Editura Humanitas, a romanului ”Cinci Colțuri”, al celebrului scriitor peruan și laureat al Premiului Nobel pentru Literatură Mario Vargas Llosa.

Evenimentul menționat mai sus s-a desfășurat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu din București și a beneficiat de participarea a patru invitati, și anume fostul Ministru al Afacerilor Externe al României (2009-2012), ambasadorul și scriitorul Teodor Baconschi, cunoscutul critic literar Tania Radu, traducătorul operei citate Marin Mălaicu-Hondrari, ca și un funcționar al Ambasadei noastre în România. Doamna Denisa Comănescu, directorul general al secțiunii de ficțiune din cadrul Editurii Humanitas, a fost moderatorul acestei întâlniri.

De asemenea, trebuie menționat că la acest eveniment au participat intelectuali, publicul interesat de literatura peruană și latinoamericană, ca și membri ai comunității peruane cu reședința în această capitală.

București, 15 decembrie 2016