INAUGURAREA EXPOZIȚIEI FOTOGRAFICE QHAPAQ ÑAN ÎN BUCUREȘTI
19.11.2015
APEL LA ALEGERILE GENERALE 2016
24.11.2015

ÎNCHIDEREA LISTEI CU ALEGĂTORI

Avem plăcerea de a informa Comunitatea peruană rezidentă în România, Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia, Muntenegru, Moldova și Serbia, în legătură cu Închidera Listei cu Alegători, cu ocazia Alegerilor Generale 2016-Formalități de Documente Naionale de Identitate (DNI):

Conducerea Registrului Electoral al Registrului Național de Identificare și Statut Civil (RENIEC) a informat Cancelaria cu privire la data de închidere a Listei cu Alegători și cu privire la data limită în care se vor primi formalitățile de DNI efectuate în străinătate, față de următoarele Alegeri Generale 2016, care se vor realiza în 10 aprilie 2016.

În conformitate cu articolul 1 al Legii Nr. 27764, Lege care permite înscrierea noilor cetățeni pe durata proceselor electorale, Lista cu Alegători se închide cu o sută douăzeci și unu (121) de zile înainte de data respectivelor alegeri. Pentru următoarele Alegeri Generale, menționata Listă cu Alegători se va închide în 12 decembrie 2015.

Având în vedere cele menționate, este important de semnalat că ultima zi în care se pot realiza formalități care implică schimbarea domiciliului, numelui și prenumelui în Documentul Național de Identitate este 11 decembrie.

Semnalăm de asemenea că de-a lungul perioadei de închidere a Listei menționate, conaționalii noștri vor putea să solicite orice formalitate de DNI, atâta timp cât acea formalitate nu alterează numele, prenumele și domiciliul, ca de exemplu:

  • Duplicat de DNI.
  • Reînnoire de DNI pentru expirare.
  • Rectificare de donări de organe, statură, nivel de instruire sau altele; cu excepția domiciliului și a numelui.
  • Înscrieri (nu se vor include în Lista cu Alegători).
  • Schimb de Carnet Electoral pentru DNI (nu se vor include în Lista cu Alegători).

În vederea celor expuse anterior, comunitatea peruana este încurajată să realizeze schimbul de domiciliu oportun cu scopul de a evita amenzi sau inconveniente relaționate cu închiderea listei cu alegatori.