ZILELE FILMULUI PERUAN LA INSTITUTUL CERVANTES
06.11.2017
THE LITTLE BOOK OF SCIENCE, TECHNOLOGY AND INNOVATION IN PERU
27.11.2017

INAUGURAREA ZILELOR FILMULUI PERUAN ÎN ROMÂNIA

În ziua de marți, 7 noiembrie 2017, Ambasada Peru în România, în colaborare cu Institutul Cervantes din București, a inaugurat ”Zilele Filmului Peruan” în acest oraș, cu filmul premiat ”Contracorriente”, la sediul acestui institut.

Pe durata evenimentului ”Zilele Filmului Peruan” se vor proiecta, la sediul Institutului Cervantes, patru filme până vineri, 10 noiembrie 2017. În afară de drama ”Contracorriente”, regizată de  Javier Fuentes-León, publicul român se va putea bucura miercuri, 8 noiembrie 2017, de comedia ”El destino no tiene favoritos”, de Alvaro Velarde; joi, 9 noiembrie 2017, de filmul muzical ”Locos de amor”, în regia lui Frank Perez-Garland și în ultima zi de ”Pantaleón y las Visitadoras”, de Francisco Lombardi.

Trebuie menționat că ceremonia de inaugurare, care a debutat cu urările de bun venit ale Directoarei Institutului Cervantes și doamnei Ambasador a Republicii Peru, a beneficiat de o sală plină de spectatori, printre care s-au numărat ziariști și persoane interesate de cultura latino-americană, ca și membri ai Corpului Diplomatic și comunității peruane cu reședința în acest oraș. După proiectarea filmului, a fost oferit un cocktail peruan cu Pisco Sour.

Evenimentul a fost mediatizat prin diverse medii de comunicare locale precum ziarele ”Nine O’Clock” și ”Romania Insider”, precum și de Radio România Internațional.

București, 8 noiembrie 2017