EXPORTATORI PERUANI PARTICIPĂ LA RUNDE DE NEGOCIERI ÎN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA
05.10.2017
ZIUA PERUANILOR CARE LOCUIESC ÎN STRĂINĂTATE
19.10.2017

INAUGURAREA ”SĂPTĂMÂNII GASTRONOMICE PERUANE”

În ziua de 09 octombrie 2017, Ambasada Peru în România a inaugurat ”Săptămâna Gastronomică Peruană”, la sediul emblematicului Hotel Athénée Palace Hilton din București, eveniment care va dura până duminică, 15 octombrie 2017 și în cadrul căruia se va oferi un meniu cu mâncăruri tipice bucătăriei noastre, precum ceviche, anticuchos, lomo saltado, arroz con pato, ají de gallina, suspiro a limeña și pisco sour.

Inaugurarea a constat într-un bufet cu mâncare pregătită de chef-ul peruan recunoscut Irene Gutiérrez, proprietara restaurantelor ”Sumaq” și ”Piruw” din Palma de Mallorca, Spania, invitată să participe de către Ambasada Peru. Doamna Gutiérrez a beneficiat de sprijinul Chef-ului Executiv al Hilton Franz Conde și echipei sale. Trebuie menționat că printre participanți s-au numărat diverse personalități ale lumii politice, educaționale și culturale din România, ca și membri ai Corpului Diplomatic și reprezentanți ai comunității peruane locale.

La începutul evenimentului, doamna Ambasador a Republicii Peru în România a ținut un discurs despre istoria, bogăția și diversitatea gastronomiei peruane, ca și despre importanța pe care aceasta a înregistrat-o la nivel mondial, prin obținerea unor premii internaționale de renume. De asemenea, a fost subliniată componenta socială a boom-ului bucătăriei peruane, care a permis promovarea incluziunii sociale și dezvoltării economice a țării noastre, ca și apariția de evenimente precum târgul ”Mistura”, în care toți actorii lanțului de producție sunt reprezentați.

Evenimentul a fost animat de grupul muzical peruan ”Perú Místico”, adus din Spania de către această Ambasadă și format din cetățeni peruani stabiliți în țara menționată mai sus. Acest grup a executat diverse dansuri din folclorul național al celor trei regiuni ale țării noastre: coasta, muntele și pădurea, precum la Marinera Norteña, el Festejo, el Sinkuy, el Huaylash de Carnaval și los Cholones de Rupa Rupa.

București, 12 octombrie 2017