EXPOZIȚIE FOTOGRAFICĂ QHAPAQ ÑAN LA BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI (18 NOIEMBRIE- 9 DECEMBRIE, 2015)
16.11.2015
ÎNCHIDEREA LISTEI CU ALEGĂTORI
24.11.2015

INAUGURAREA EXPOZIȚIEI FOTOGRAFICE QHAPAQ ÑAN ÎN BUCUREȘTI

Cu scopul de a răspândi bogatul patrimonio cultural al țării noastre, pe data de 18 noiembrie, cu prezența Secretarului Statului (Ministrul Adjunct de Externe al României), Carmen Burlacu, și a Directorului General al Bibliotecii Naționale a României, Claudia Șerbănuță, s-a realizat ceremonia de inaugurare a Expoziției Fotografice Quapaq Ñan, compusă din 47 de fotografii ale diferitelor secțiuni ale Drumului Incaș din Peru și ale locurilor relaționate cu acesta, inclusiv Huánuco, Pampa, Caral, Chan Chan, Huaca del Sol, El Brujo, Liniile Nazca, Choquequirao, Pachacámac, Lacul Titicaca, Podul Qeswachaqa și Machu Pichu.

Ambasadorul Republicii Peru în România a evidențiat că aceasta demonstrație fotografică, care ilustrează o mare dezvoltare culturală a Incașilor, poate servi drept început pentru o mai bună cunoaștere a popoarelor noastre. La rândul său, Directorul Bibliotecii Naționale din România a remarcat importanța acestei expoziții care permite apropierea cetățenilor români de marea moștenire a civilizației andine prehispanice care și-a avut centrul în Peru.

Publicul numeros care a asistat incluzând corpurile diplomatice, comunitatea peruana din București, directori ai institutelor culturale, presa culturală, operatori de turism și studenți universitari, s-a bucurat de pisco sur și de o varietate de monstre gastronomice care au fost oferite la recepție cu ocazia inaugurării acestui eveniment.

Expoziția fotografică Quapaq Nan va rămâne deschisă publicului timp de trei săptămâni, până la data de 9 decembrie, la sediul Bibliotecii Naționale a României.

2015 11 19 QN 1

2015 11 19 QN 3

2015 11 19 QN 4