CONFERINȚĂ DESPRE PERU LA ȘCOALA NAȚIONALĂ DE STUDII POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE
09.06.2016
ELIBERAREA PAȘAPOARTELOR ELECTRONICE
11.07.2016

INAUGURAREA EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE QHAPAQ ÑAN (DRUMUL INCAȘ) ÎN GALERIA NAȚIONALĂ DIN MACEDONIA

În data de 16 a acestei luni a avut loc ceremonia de inaugurare a Expoziției de Fotografie Qhapaq Ñan, Drumul Incaș, la sediul Galeriei Naționale din Macedonia, aflată în Skopje, capitala acestei țări balcanice. Expoziția este formată din 47 de fotografii cu diverse secțiuni ale Drumului Incaș din Peru și a locurilor care au legătură cu acesta, precum Caral, Chan Chan, Liniile Nazca, Choquequirao, Pachacámac și Machu Picchu.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Peru în România, concurentă în Macedonia, în colaborare cu Consulatul Onorific al statului Peru în Skopje, și Galeria Națională din Macedonia, instituție culturala prestigioasă care a oferit unul din sediile sale pentru a găzdui temporar această expoziție de fotografie despre Drumul Incaș.

Expoziția menționată mai sus a mai fost prezentată, anterior, cu un succes remarcabil, în București și Timișoara (România) și Belgrad (Serbia).

La ceremonia de inaugurare, Ambasadorul statului Peru, José Antonio Arróspide, a subliniat importanța, valoarea și funcția socială a Drumului Incaș, importanța sa în administrația generală și expresia sa ca integrare a diverselor culturi precolumbiene, în afară de caracterul de patrimoniu mondial recunoscut de UNESCO. La randul său, Dita Starova Qerimi, directoarea Galeriei Naționale din Macedonia, și-a exprimat mulțumirea de a găzdui aceasta primă expoziție de fotografie despre cultura precolombiană în Skopje, care permite un prim contact cu milenara și bogata cultură peruviană, a semnalat dânsa.

Publicul numeros prezent la eveniment a inclus membri ai corpului diplomatic și consular, presa culturală, studenți, comunitatea peruviană rezidentă în Macedonia și publicul în general, interesat de teme latinoamericane.

Expoziția de fotografie Qhapaq Ñan va rămâne deschisă publicului pentru două săptămâni, până pe data de 20 a lunii în curs.
2016 06 21 QÑ EN MACEDONIA FOTO 8

2016 06 21 QÑ EN MACEDONIA FOTO 2

2016 06 21 QÑ EN MACEDONIA FOTO 3

2016 06 21 QÑ EN MACEDONIA FOTO 5