PROGRAM DE RADIO ”PERUANI ÎN STRĂINĂTATE ȘI BENEFICIILE CONSULARE PE CARE LE AU”
28.10.2016
LANSAREA CĂRȚII ”TREI SĂPTĂMÂNI ÎN ANZI” ÎN ROMÂNIA
11.11.2016

INAUGURAREA EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE QHAPAQ ÑAN (DRUMUL INCAȘ) ÎN CROAȚIA

În cadrul acțiunilor de promovare a patrimoniului cultural al țării noastre, Ambasada Peru în Croația, în colaborare cu Consulatul Onorific al Republicii Peru în Zagreb, a inaugurat, în data de 25 octombrie 2016, expoziția de fotografie ”Qhapaq Ñan”, formată din imagini ale diverselor secțiuni ale Sistemului de Drumuri Incaș din Peru și ale locurilor care au legătură cu acesta, incluzând Caral, Chan Chan, Liniile Nazca, Choquequirao, Pachacamac și Machu Picchu. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 11 noiembrie 2016, în galeria de artă Radnicka, aflată în capitala croată.

În timpul ceremoniei de inaugurare, directoarea Galeriei Radnicka și-a manifestat mulțumirea pentru realizarea acestei expoziții care permite comunității din Zagreb să cunoască mai mult în privința bogăției moștenirii culturale andine. La rândul său, Ambasadorul Republicii Peru a subliniat importanța și funcția socială a Sistemului de Drumuri Incaș, ca și relevanța acestuia în administrația generală a Tawantinsuyu. A adăugat că Sistemul de Drumuri Incaș este folosit încă și conservat în multe din secțiunile lui, precum segmentul care duce la Machu Picchu și podul Qeswachaqa, reprezentând deasemenea o atracție turistică a țării noastre.

Numerosul public care a participat la eveniment a inclus reprezentanți ai centrelor culturale, membri ai corpului diplomatic și consular, presa culturală, autorități și studenți, precum și comunitatea peruană rezidentă în Zagreb. Toți aceștia au participat la o recepție după inaugurare.

2019-10-27-foto-2-qn-en-zagreb

2019-10-27-foto-3-qn-en-zagreb

2019-10-27-foto-4-qn-en-zagreb

2019-10-27-foto-5-qn-en-zagreb