VIZITĂ DE LUCRU ÎN ROMÂNIA A VICEMINISTRULUI AFACERILOR EXTERNE
10.05.2017
ATELIERE DESPRE CULTURA PERUANĂ ÎN COLEGIILE DIN BUCUREȘTI
31.05.2017

INAUGURAREA EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE ”PERÚ AMAZÓNICO” ÎN BUCUREȘTI

În data de 30 mai 2017, la sediul Institutului Cervantes din București, România, Ambasada Peru a inaugurat expoziția de fotografie ”Perú Amazónico”, formată din 54 de imagini ale Amazoniei peruane, ale locuitorilor orașelor sale și ale comunităților native care locuiesc cadrul acesteia. Această expoziție, opera a 18 fotografi peruani renumiți, va rămâne deschisă publicului până pe data de 30 iunie 2017.

Inaugurarea menționată anterior a beneficiat de participarea diverșilor Ambasadori și membri ai Corpului diplomatic, studenți, reprezentanți ai comunității de conaționali cu reședința în această capitală, entități și organizații culturale și a celor interesați de cultura peruană și latino-americană, cărora li s-au înmânat pliante privind expoziția, în limbile spaniolă, română și engleză.

În discursul de deschidere, care a fost precedat de un videoclip promoțional legat de turismul peruan, doamna Ambasador a Republicii Peru a subliniat diversitatea popoarelor amazonice și semnificația cunoștințelor ancestrale ale acestora pentru Peru și lume. De asemenea, a evidențiat importanța Amazonului ca una dintre cele mai mari rezerve de resurse naturale, floră și faună din lume, împărtășită cu țări care se învecinează cu Peru.

După ceremonia de inaugurare, participanților li s-a oferit un cocktail Pisco Sour și aperitive peruane.

București, 31 mai 2017