INAUGURAREA EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE QHAPAQ ÑAN (DRUMUL INCAȘ) ÎN GALERIA NAȚIONALĂ DIN MACEDONIA
17.06.2016
ALEGERI PENTRU CONSILIUL CONSULTATIV 2016-2017
12.07.2016

ELIBERAREA PAȘAPOARTELOR ELECTRONICE

Se aduce la cunoștința comunităților peruane rezidente în următoarele țări: România, Republica Serbia, Republica Croația, Republica Macedonia, Bosnia și Herzegovina, Republica Moldova și Muntenegru că, în cadrul procesului de implementare a sistemului de pașapoarte electronice, aceste pașapoarte au început să fie eliberate începând cu data de 11 iulie 2016.

Trebuie menționat că pentru obținerea acestora se solicită prezentarea unei chitanțe de 70 de dolari americani, sumă stabilită de autoritățile peruane corespunzătoare.

De asemenea, se informează că termenul de valabilitate pentru pașapoarte electronice va fi de 5 ani. În ceea ce privește pașapoartele anterioare care au fost emise până pe data de 8 iulie, acestea vor avea valabilitate pentru perioada menționată în cadrul lor.

De asemenea, este necesar să se precizeze că, pentru a intra în țările care fac parte din Spațiul Schengen (Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lichtenstein, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria), trebuie să se dețină un pașaport care să nu aibă o vechime mai mare de 10 ani.

Pașaportul peruan trebuie să aibă o validitate de minim trei luni la ieșirea din spațiul european.

În cazul în care se dorește să se obțină mai multe informații, se poate lua legătura cu Secțiunea Consulară a Ambasadei Peru în București, România, la telefoanele: +40 21 211 18 16/19 sau la adresa de e-mail: consuladodelperuenrumania@embajadaperu.ro