AMBASADORUL REPUBLICII PERU PREZINTĂ SCRISORILE DE ACREDITARE ÎN CROAȚIA
20.12.2017
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PISCO SOUR ȘI NOUA EDIȚIE A SĂPTĂMÂNII DE GASTRONOMIE PERUANĂ
31.01.2018

DOAMNA CAYETANA ALJOVÍN DEPUNE JURĂMÂNTUL CA MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE

În data de 9 ianuarie 2018, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului organizată la Palatul Guvernului de către Președintele Republicii, domnul Pedro Pablo Kuczynski Godard, doamna Lucía Cayetana Aljovín Gazzani a devenit noul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Peru.

Doamna Aljovía este avocată, absolventă a Universității Pontifice Catolice din Peru, cu mai mult de 23 de ani de experiență în sectoarele public și privat, având și un Master în Administrarea Afacerilor la Universitatea Adolfo Ibañez din Chile.

De asemenea, a fost Ministru al Energiei și Minelor și al Dezvoltării și Incluziunii Sociale în actualul Guvern. A îndeplinit funcția de Director Executiv al Proinversión, Viceministru al Comunicațiilor și Secretar General în Ministerul Economiei și Finanțelor și membru al Consiliului Director al Biroului de Instituții și Organisme al Statului. În sectorul privat, a îndeplinit funcția de Vicepreședinte Executiv al Confederației Naționale a Instituțiilor Naționale Private (Confiep) și Director al Bursei de Valori din Lima.

Noua doamnă Ministru a Afacerilor Externe a fost profesoară în cadrul Universității Pontifice Catolice din Madrid, Universității Naționale Superioare din San Marcos și Universității Peruane de Științe Aplicate.