INAUGURAREA EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE ”PERÚ AMAZÓNICO” ÎN BUCUREȘTI
31.05.2017
WORKSHOP DESPRE CULTURA PERUANĂ ÎNTR-UN LICEU DIN BELGRAD
06.06.2017

ATELIERE DESPRE CULTURA PERUANĂ ÎN COLEGIILE DIN BUCUREȘTI

Ambasada Peru în România a organizat două ateliere de promovare culturală a statului Peru în colegiul ”Mircea cel Bătrân” și Școala Gimnazială 181 din capitala română, în zilele de 30 și 31 mai 2017.

În cadrul acestora s-au realizat prezentări privind cultura, istoria și geografia țării noastre, care au inclus orașul Caral, Liniile Nazca, Seniorul din Sipan, cultura Inca, citadela Machu Picchu, lacul Titicaca, ca și flora, fauna și dansurile tradiționale din țara noastră. Această prezentare a fost completată de o expunere privind instrumentele muzicale, precum quena și zampoña, și a fost finalizată cu interpretarea muzicii tradiționale andine.

Trebuie menționat că, pentru al doilea an consecutiv, atelierele au fost organizate de Ambasada Peru în coordonare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, entitate care dedică această săptămână a anului unei serii de activități educative extracurriculare privind diverse teme care nu se regăsesc în programele obișnuite de studiu. Acest proiect a fost denumit ” Săptămâna Școala Altfel”.

București, 31 mai 2017