MESAJUL PREȘEDINTELUI REPUBLICII PERU, OLLANTA HUMALA TASSO, ADRESAT COMUNITĂȚII PERUANE DIN STRĂINĂTATE, CU OCAZIA CELEI DE-A 195-A ANIVERSĂRI A INDEPENDENȚEI NAȚIONALE
27.07.2016
PEDRO PABLO KUCZYNSKI PREIA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL REPUBLICII PERU
05.08.2016

AMBASADORUL RICARDO LUNA DEPUNE JURĂMÂNTUL CA MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE

În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către miniștri, realizată pe data de 28 iulie la Palatul Guvernului de către Președintele Pedro Pablo Kuczynski, Ambasadorul Ricardo Luna a depus jurământul, devenind noul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Peru.

Noul Ministru al Afacerilor Externe este diplomatic de carieră și a fost Ambasador al Republicii Peru în Statele Unite ale Americii, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a ocupat și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Peru la Organizația Națiunilor Unite în New York. Anterior, a activat în cadrul misiunilor diplomatice din Tel Aviv, Geneva, Washington D.C., Quito și New York.

Ministrul de Externe Ricardo Luna este licențiat în Relații Internaționale la Universitatea din Princeton (New Jersey); are un Master în Relații Internaționale la Universitatea din Columbia (New York) și este licențiat în Relații Internaționale la Academia Diplomatică din Peru. A fost profesor a Universitățile Princeton, Harvard, Brown, Columbia, Școala de Drept și Diplomație Fletcher și Institutul de Științe Politice din Paris (Sciences Po) din Paris.