ANUNȚ DE ANGAJARE
25.09.2017
EXPORTATORI PERUANI PARTICIPĂ LA RUNDE DE NEGOCIERI ÎN ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA
05.10.2017

AMBASADORUL REPUBLICII PERU PREZINTĂ SCRISORILE DE ACREDITARE PREȘEDINTELUI REPUBLICII MOLDOVA

În data de 29 septembrie 2017, la Palatul Prezidențial din Chișinău, doamna Ambasador María Eugenia Echeverría Herrera a înmânat Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, Scrisorile de Acreditare care o acreditează ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Peru în această țară.

Mai târziu, în cadrul întâlnirii dintre demnitarul moldovean și doamna Ambasador, Președintele Dodon a manifestat dorința Guvernului său de a aprofunda relațiile bilaterale în diverse domenii, în special în zona economică și comercială. Având același obiectiv, doamna Ambasador a anunțat sosirea, în data de 3 octombrie 2017, a primei delegații de oameni de afaceri peruani la Chișinău. A fost menționată de asemenea posibilitatea de a încheia acorduri de cooperare între instituțiile responsabile în ambele țări de domenii de interes reciproc, precum agricultura, educația și cultura.

De asemenea, doamna Ambasador Echeverría a avut o întâlnire cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene, dna. Daniela Morari, cu care a revizuit agenda bilaterală și a întărit angajamentul ambelor țări de a o consolida.

București, 29 septembrie 2017