„SERATĂ MAGICĂ PERUANĂ” ÎN BACĂU, ROMÂNIA
19.03.2018
MARTIN VIZCARRA PREIA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL REPUBLICII PERU
03.04.2018

AMBASADORUL NESTOR POPOLIZIO DEVINE NOUL MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE AL REPUBLICII PERU

În data de 2 aprilie 2018, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului organizată la Palatul Guvernului de către Președintele Republicii, domnul Martín Vizcarra Cornejo, Ambasadorul  Néstor Francisco Popolizio Bardales a devenit noul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Peru.

Ambasadorul Popolizio este licențiat în Relații Internaționale în cadrul Academiei Diplomatice din Peru, precum și licențiat în Drept al Universității Naționale Mayor din San Marcos (UNMSM). De asemenea, a urmat studii de master în Relații Politice Internaționale la Institutul Internațional de Administrație Publică (I.I.A.P.), în Paris, Franța.

Cariera sa diplomatică, cu mai mult de 35 de ani de experiență, s-a desfășurat în cadrul Misiunii Permanente a Republicii Peru pe lângă Organizația Națiunilor Unite, în New York, și în Ambasadele Peru din Statele Unite ale Americii si Brazilia. De asemenea, a fost Ambasador al Republicii Peru în Portugalia și Columbia. Trebuie menționat că a făcut parte din echipa de negociatori peruani în procesul de pace cu Ecuador, care s-a încheiat cu semnarea Acordului din Brasilia în 1998.

De asemenea, a îndeplinit funcția de subsecretar de stat pentru America și de două ori de Viceministru al Afacerilor Externe, ultima dată din anul 2016 și până în prezent.