UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI ȘI UNIVERSITATEA DIN PIURA AU SEMNAT UN ACORD DE COOPERARE
14.09.2017
PROIECȚII PERUANE ÎN CADRUL FESTIVALULUI DE DE FILM LATINO-AMERICAN ”PELICULA” DIN BUCUREȘTI
18.09.2017

A FOST LANSATĂ TRADUCEREA ÎN ROMÂNĂ A COLECȚIEI DE POEZII A UNUI AUTOR PERUAN

În ziua de 15 septembrie 2017, Ambasada Peru în România a participat la lansarea traducerii în română a colecției de poezii ”Una Sola Carne. Antología amorosa / O Singura Carne. Antologie amoroasa” a autorului peruan Alfredo Pérez Alencart, care s-a stabilit în urmă cu câteva decenii în orașul Salamanca, Spania, obținând diverse premii literare în această țară, ca și în Venezuela și Brazilia.

Trebuie subliniat că traducerea a fost efectuată de profesorul universitar și scriitoarea română Carmen Bulzan, doctor în Sociologie la Universitatea Ecologică din București și câștigătoare a diverselor premii culturale în România, Austria și Brazilia.

Evenimentul menționat mai sus s-a desfășurat la Hotelul ”Capitol”, spațiu tradițional din central vechi al municipiului București, și a beneficiat de participarea a numeroși literați, studenți și persoane interesate de literatura latino-americană. Pe durata acestui eveniment s-au recitat diverse poezii din această colecție în limbile spaniolă și română.

București, 15 septembrie 2017.